welkom

Van harte welkom op mijn website. Mijn naam is Albert Dubben. Sinds 2007 ben ik intensief bezig met mijn hobby: Houtdraaien.Onder het hoofdstuk 'Houtdraaien' vindt u info over mijn werk, het materiaal hout en draainieuws.De foto's die u ziet onder de sub pagina's van "mijn werk" kunnen door er op te klikken worden vergroot.

Vragen, suggesties en opmerkingen worden op prijs zeer op prijs gesteld. Men kan me bereiken via mail:info@houtdraaierij-centerpunt.nl  of telefonisch: 0623002801.

Veel plezier bij het bezoeken van deze site.

 

De schoonheid van het materiaal

Passie van mij als houtdraaier.

Vanaf 2007 heb ik mijn werkplaats voor houtdraaierij opgebouwd. Als een stuk hout zich ervoor leent dan gaat mijn voorkeur uit naar het maken van een object met een natuurrand. Door de bast en spintlaag doordringen naar de kern van een stuk hout is voor mij steeds weer een waar avontuur. Telkens weer word ik verrast door de schoonheid van de structuur en het kleurenspel van het materiaal.

De vraag voor mij is steeds weer: Hoe laat ik de structuur van het hout, de bast, de spintlaag en het kernhout zo mooi mogelijk uitkomen in het te maken werkstuk? Helemaal spannend wordt het wanneer de fysieke schade, die een boom gedurende zijn groeiperiode heeft opgelopen, door welke oorzaken dan ook, mee wil spelen.

De schoonheid van het hout is voor hen die het zien.

Op de foto's hieronder ziet u een object gemaakt van een wrat van de paardenkastanje. Onder  invloed van vocht en door de ingroeiing van schors is er een mengeling van prachtige kleuren ontstaan.

   

fig.  1: schaal van de wrat van een paardenkastanje.

      

fig. 2: detail van de schaal: een stuk van de binnenrand.

    

fig. 3: detail van de schaal: een stuk van de buitenrand.